Your shopping cart is empty!

Boston Bruins: Husker Willie O'Ree's Impact 60 år på

18/01/2018 0
Det har været 60 år siden Willie O'Ree trådte ind på Montreal Forum-isen og bar et spøgt B på brystet. Mens du laver en NHL-debut, er en betydelig nok oplevelse, repræsenterede O'Ree så meget mere end bare sig selv.
 
Den aften den 18. januar 1958 blev Willie O'Ree NHLs første sorte spiller, til Boston Bruins. Det ville komme bare et årti efter at Jackie Robinson rev ned Baseballs farvegrænser.
 
Bruins ville vinde 3-0 mod Montreal Canadiens, og selvom O'Ree ikke scorede et punkt på isen, var hans indflydelse monumental af det. Selv om det ikke ville blive fuldt ud værdsat indtil senere.
 
Der er en vis kontrast til Robinson og O'Ree. Mens Jackie Robinson lavede avisoverskrifter med sin triumf, læser papirerne simpelthen "Bruins shutout Habs". Det var først senere, at sammenligningerne blev lavet, og O'Ree blev kaldt 'Jackie Robinson of Hockey'.
 
Willie O'Ree havde ikke kun racistisk undertrykkelse på sin måde, han var faktisk blind i sit højre øje. Fredericton, New Brunswick indfødte spillede til Kitchener af OHL. Under et spil i 1955-56 sæsonen, O'Ree, der blev parkeret foran nettet tog et afbøjet slapshot fra holdkammerat Kent Douglas til ansigtet. Det brød hans næse, som viste sig at være den mindste af de to onde, han led i det spil. Da O'Ree vågnede fra kirurgi bemærkede han, at han ikke kunne se ud af sit højre øje.
 
Lægerne brød nyhederne til Willie, at hans hockey karriere var godt og virkelig over. O'Ree ikke en til at blive afskrækket, følte at han stadig kunne gøre det til toppen, det var hans hemmelighed at beholde.
 
O'Ree blev professionel med Quebec Aces i Quebec Hockey League, scoring 22 mål og 12 assists i 68 spil. Dette førte O'Ree til NHL's lovede land, deltog i træningslejr med Bruins før 1957-58 sæsonen. Selvom han ikke ville lave holdet oprindeligt, ville han være tilbage. Han skulle kun vente til den 18. januar for at gøre sort og guld.
 
Nordamerikanske Hockey har nogle skeletter i skabet og skal holde hænderne op hver eneste gang. Det faktum, at det tog ti år efter på fra Jackie Robinson for en sort spiller at snøre dem op i NHL taler volumener. Det kan til tider være udelukkende for dem, der ønsker at bryde ind i ligaen, det være sig etnicitet eller nationalitet.