Your shopping cart is empty!

Konger annoncerer Trent Yawney som assisterende coach

21/06/2019 0
Som forventet siden den første meddelelse om Todd McLellans ansættelse har Los Angeles Kings officielt ansat Trent Yawney som assistent coach.
 
McLellan og Yawney har stor fortrolighed med hinanden og går tilbage til deres spilledage i WHL. Yawney tilbragte sidste sæson arbejder under McLellan med Edmonton Oilers, med fokus på deres forsvar og straffedrab. Før det fulgte han samme position med Anaheim Ducks (2014-18) og San Jose Sharks (2008-11). Mellem stints med Californiens hold tilbragte Yawney sin tid i AHL, hvor han satte tid sammen med både Syracuse Crunch og Norfolk Admirals som hovedtræner.
 
Yawney havde varieret succes gennem hele sin karriere for at skabe en sammenhængende defensiv enhed. For eksempel havde Edmonton Oilers en af ​​ligaens værste straf dræbte sidste sæson - de var 30th med en 74,8% succesrate - og tilladt 271 mål, bundet til sjette-mest i ligaen. Men var det et problem med Yawney og McLellan som trænere, eller var det et problem med personalet, som Oilers satte på isen?
 
Hans succes var blandet med ænderne, som også har kæmpet de seneste år defensivt og på straffen. Men han var også bag bænken for Anaheim i løbet af 2015-16 sæsonen, da de havde ligaens bedste strafdræbte (87,2%) og tilladt de færrest mulige mål (188). Mens tallene faldt lidt i næste sæson (84,7% på straffen, 197 mål mod), var ænderne stadig blandt liga-ledere i disse kategorier.
 
Yawney er også kendt for sit arbejde med yngre forsvarere i sin tid på ænderne, herunder Josh Manson, Brandon Montour, Cam Fowler og Hampus Lindholm. Måske er det her, hvor Yawney's indflydelse kan mærkes mest for kongerne, da de ser ud til at integrere yngre spillere på deres blå linje.
 
Han vil være den eneste tilføjelse til Kings coaching personale, med Marco Sturm opholder sig i sin rolle bag bænken.